Ville Jolula

  • Tuotantotalouden diplomi-insinööri


42-vuotias kuusankoskelainen diplomi-insinööri

Olen ollut SDPn jäsen 11.9.2006 lähtien. En koskaan ole ollut poliittisesti aktiivinen, vaikka politiikka onkin minua aina suuresti kiinnostanut. En ole ollut aktiivinen, koska minulla ei ole ollut aikaa. Useasti minua on pyydetty mukaan, mutta olen aina ajatellut niin, etten voi ajaa kaikkien rakkaitten kouvolalaisten asioita, jos en mielestäni pysty panostamaan siihen riittävästi asian vaatimalla tavalla. En ole koskaan ryhtynyt mihinkään huvikseni tai leikilläni, vaan aina tosissani. Niin teen myös nyt. Koen, että on aika lähteä mukaan politiikkaan ja, että nyt minulla on aikaa keskittyä hoitamaan ja päättämään tämän minulle erittäin tärkeän kotikaupunkini yhteisistä asioista, jotka välttämättä eivät ole menneet kovinkaan hyvin viime aikoina. Mielestäni kaikille ihmisille on esimerkiksi kerrottava, että miksi he joutuvat maksamaan koko ajan enemmän veroja.

Valto Koski sanoi minulle syyskuussa 2006, että ettenhän minä kuusankoskelaisena voi olla mitään muuta, kuin demari, kun puhuttiin politiikasta. Oikeastaan siitä syystä liityin puolueeseen välittömästi, vaikka olinkin harkinnut asiaa jo vuosia. Minä koen luonteeltani olevani oikeasti työntekijä, vaikka olenkin korkeasti koulutettu. Toinen suuri syy tulee verenperintönä rakkaan edesmenneen isoisäni kautta. Hän oli myös demari, kuten monet ehkä vieläkin muistavat. Hän oli mikä oli ja teki mitä teki. Minä olen se mikä olen ja tulen tekemään sen mitä tulen tekemään. Eli perinnöillä tai juurillani en halua mennä mihinkään, vaan pelkästään omana itsenäni. Minulla on ollut kunnia olla käytännössä aina täällä nykyisessä suuressa Kouvolassa lähellä tärkeitä lähimmäisiäni, missä minulla on paljon hienoja ystäviä ja tuttavia sekä aina ollut hyvä olla. Olen myös saanut olla todella monessa mukana ja minulla on sellainen mielikuva, että ihmiset täällä tietävät ja tunnistavat minut positiivisella tavalla.

Tiedän, että se mihin nyt olen lähtemässä, niin siitä ei minulle makseta mitään. En siis halua tällä rahaa tai mainetta, vaan kunniaa saada olla vaikuttamassa meidän kaikkien yhteisiin asioihin. Tiedän, että pystyn siihen ja tiedän myös, että niin tietävät monet muutkin.

Minun ei missään tapauksessa olisi tarvinnut lähteä tähän mukaan ja kirjoittaa tätä artikkeliakaan itsestäni. Minulla on vain sellainen tunne, että nyt täälläkin on aika palauttaa sosiaalidemokraattiset arvot, jotka valitettavasti ovat täällä kiistatta hämärtyneet.

Näin ollen kertaan omat arvoni ja näkemykseni. Arvostan suuresti (yli kaiken) ja uskon
suomalaiseen työhön ja sen huippulaatuun, eli ammattitaitoon. Sen perustan näkemääni ja kokemaani. Haluan kaikkien tietävän, että ilman sitä meillä ei olisi mitään. Uskon myös yhteistyön merkitykseen. Jatkuvalla riitelyllä emme saa yhtään mitään aikaiseksi, kuten on nyt riittävästi nähty. Vastustus suomalaisten teollisuusyritysten investointihankkeisiin täällä Suomessa on hävettävää. Omalta luonteeltani olen sosiaalinen, sovitteleva ja myös päättävä. Uskon, että pystyisin rakentavaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksien tekoon yli puoluerajojen. Yksin en tietenkään pysty mihinkään, mutta voisin olla se tietyllä tavalla yhdistävä voima, jos Kouvola niin haluaa.

Toivottavasti haluaa. Nyt olen viimeinkin käytettävissänne.

Yhteistyötä odottaen,

Ville Jolula

Tuotantotalouden diplomi-insinööri
Tuotantotalouden insinööri
Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto