Tommi Helkala

  • Sähköasentaja

Olen syntynyt Kuusankoskella ja asun yhä edelleen Kouvolassa yhdessä vaimoni kanssa.  Harrastan kesäisin lenkkeilyä, talvella hiihdän ja pelaan sählyä työporukalla. Luen myös paljon, etenkin historiaa on tullut luettua viime aikoina. Opiskelu on elämäntapa, viimeiseksi on tullut suoritettua kauppaoikeuden kurssi. Työssä käyn KSS Rakennus Oy:ssa. Sivutoimisesti pyöritän veljeni kanssa pientä rakennusalan yritystä, joten yrittäminen ei ole tuntematonta.  

Ehdokkaaksi ilmoittauduin, koska Kouvola tarvitsee uuden katseen tulevaisuuteen. Kaupunkimme on varauduttava tuleviin muutoksiin. Tuleva SOTE nykyisellä suunnitelmalla poistaa osan kaupungin budjetista. Koronan jälkeen kuitenkin vanhat ongelmat on edelleen ratkaistava, esim. edellisten vuosien budjettialijäämä. Hihat on käärittävä ja ryhdyttävä töihin, koskaan en ole työtä säikähtänyt.

Kaupungissamme on paljon mahdollisuuksia, olemmehan kaupunki ja maaseutu yhdistettynä. Elinvoimaisuutta on löydettävä koko kaupungin alueelta, monta kiveä on vielä kääntämättä. Isovanhempiemme ja vanhempiemme hoito on pyrittävä järjestämään mahdollisimman hyvin. Koulutusjärjestelmän uudelleenjärjestelyt ovat kesken ja koulunkäynti on saatava toimimaan niin, ettei opetus kärsi.

Itseni parhaina puolina näen kokonaisuuksien hallinnan ja erimielisyyksien ratkaisun diplomatian keinoin.  Kaupunki tarvitsee uusia ja erilaisia näkemyksiä. Niistä on löydettävä käyttökelpoisimmat. Pyrin edistämään demokratian ja hyvinvoinnin toteutumista.