Päivi Hietaharju

  • Opettaja
  • Terveystieteiden maisteri

Työpaikkoja muutto-tappion kääntämiseksi

Hei, olen Päivi Hietaharju (57v) syntyjäni Pohjanmaalta, mutta vuosikymmeniä sitten jo kymenlaaksolaistunut. Olen myös ylpeä kouvolalainen, sillä tämä on hyvä paikka asua ja elää, vaikka toki parannettavaa ja kehitettävääkin löytyy.

Koulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri, joten terveydenhuolto sekä koulumaailma ovat minulle tuttuja. Olen jo vuosia toiminut sosiaali- ja terveysalalla opettajana. Tämän hetkinen työnantajani on Kouvolan seudun ammattiopisto. Olen myös vuosia toiminut Jukon luottamusmiehenä ja Oaj: n valtuustossa.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja minä. Vapaa-aika kuluu koirien kanssa. Meillä on kuusi labradoria, joiden kanssa käydään erilaisissa noutajien kokeissa, treenataan ja kasvatetaan niitä.

Sydäntäni lähellä on ihmisten hyvinvointi. Siihen sisältyy hyvin toimivan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen turvaaminen, hyvät terveydenhuollon palvelut kaikenikäisille sekä hyvä työllistyminen. Päiväkodeissa ja kouluissa tulee olla riittävästi ammattitaitoista henkilökuntaa, inhimilliset ryhmäkoot ja asianmukaiset tilat.

Terveyden- ja sairaanhoidossa niinikään tulee olla riittävät resurssit turvallisen ja ammattitaitoisen hoidon takaamiseksi oikeaan aikaan kohtuullisen matkan päässä. Työterveyshuollon tulisi olla kunnossa ja työssäolevien saatavilla. Ikä-ihmisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista tulee huolehtia.

Kouvolalla on kaikki mahdollisuudet tulla vetovoimaiseksi kunnaksi hyvällä pitkän tähtäimen suunnittelulla. Sijainti on loistava ja ympäristö oivallinen monenlaiseen toimintaan. Muuttovirran takaisin saaminen Kouvolaan edellyttää työpaikkojen lisäämistä. Tähän auttaisi pieni- ja keskikokoisten yritysten tukeminen varsinkin yritysten alkuvaiheessa, jotta ne saisivat vakiinnutettua paikkansa ja asiakaskuntansa.

Minusta saatte rohkean ja tarvittaessa varsin suorasanaisen, mutta myös yhteistyökykyisen edustajan. Luodaan yhdessä parempi, turvallisempi ja vetovoimaisempi Kouvola!

T: Päivi Hietaharju