Jaro-Matias Mäkynen

  • 30v.
  • Vartija/järjestyksenvalvoja

Vain voitettavaa

”Neljän vuoden päästä se voi olla myöhäistä”.

Otsikko sekä edeltävä miete ovat syitä sille, miksi olen ehdokkaana. Toisaalta asiat, jotka jarruttivat ehdokkaaksi lähtemistä, olivat pelko puolueöverien vetämisestä, sekä epävarmuus kompromissien tekemisen taidon ympärillä. Jälkimmäinen toisaalta on joissain tilanteissa myös etu.

Kuten jo julkaistuilla kamppaniavideoillani olen tuonut julki, pääasiallinen tavoitteeni on edistää kuntalaisten hyvää oloa arjessa. Tavoitteen saavuttamiseksi on aivan varmasti tehtävä niin kunnianhimoisia kuin myös perustason asioita ja päätöksiä, ja työ on tehtävä neljää vuotta pidemmällä tähtäimellä!

Konkreettisina asioina, urheiluseuran toiminnassa mukana oltuani, tulee mieleeni keskustelu liikuntapaikkojen ympärillä. Maallikko minussa ajattelee, että liikuntapaikkojen talouden on pyörittävä itsensä ylläpitämisen ympärillä. Myös liikuntapaikkojen käyttämisessä tulee huomioda niin tavoitteellinen- kuin kuntoharrastaminen.

Toinen asia, jota haluan edistää on Kouvolan eri alueiden vetovoiman lisääminen. Tämän haluan kuitenkin toteuttaa siten, että Kouvola voi asukastasolla vieroutua nykyään paikoin rehottavasta heimokulttuurista, ihmisten menettämättä kaupunginosa-identiteettiään. Erinäiset hyvän mielen, koko perheen ja koko kunnan tapahtumat kaupunginosissa, sekä riittävän laaja palveluverkko edesauttavat tavoitteen saavuttamista.

Monista eri viiteryhmistä olen päättänyt keskittää oman tarmoni työikäisen väestön asioihin. Älkää käsittäkö väärin. Tietenkin arvostan ja pidän muitakin viiteryhmiä tärkeinä, mutta näen, että heidän asioille löytyy minua pätevämmät ajajat. Omasta kouluajasta on kulunut jo sen verran aikaa, enkä ole tiiviisti vanhusten kanssa tekemisissä.

Tiedostan, että erinäisten luonnonvoimien edessä asiat eivät aina ole mustavalkoisia. Siitä huolimatta idealisti minussa ajattelee kutakuinkin näin: yhden etu voi usein olla kaikkien etu jos ei suoraan, niin vapauttamalla jostain muualta tilaa.

Käykää lukemassa lisää sivulla kitinaakatutasosta.fi